Ieder mens heeft behoefte aan geluk, geborgenheid en verwondering in de wereld om zich heen. Kozie biedt mensen de mogelijkheid om op een intuïtieve en muzikale manier in verbinding te staan met hun omgeving.

de kozie werkwijze

Van kunstproject naar volwaardig product voor sociale innovatie.

Kozie is ontstaan uit het kunstproject Tactile Orchestra van Kunstlab Arnhem en Studio Roos Meerman. Een project waarin smart textile technologie wordt gebruikt om een gezamenlijke muzikale ervaring te maken. Zo ontstond Tactile Orchestra: een zacht wandobject dat reageert op aanraking. Bij iedere aanraking weerklinkt een instrument en als meerdere mensen het wandobject aaien, klinkt uiteindelijk het geluid van een heel strijkorkest. Tactile Orchesta vormde de basis voor KozieWe. Een andere materiaalkeuze, andere kleuren en andere geluiden resulteerden in een aangepast wandobject dat is ontwikkeld ter stimulatie van zintuiglijke ervaringen. Inmiddels wordt KozieWe ingezet in zorginstellingen waar onder andere mensen met dementie en mensen met een meervoudige en/of verstandelijke beperking verblijven. Vanuit het wandobject is het kussen KozieMe geïntroduceerd om het idee van het wandobject draagbaar en individueel toegankelijk te maken.

social return

Wij realiseren Kozie in samenwerking met werkplaatsen met een sociaal karakter.

Mensen verbinden is onze kernwaarde. Dat willen wij niet alleen met onze producten onderstrepen, maar ook met het productieproces. Wij werken daarom samen met drie organisaties waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Zo worden de elektronische printplaten gemaakt door Assembly Partner (Dordrecht), wordt al het naaiwerk en stikwerk gedaan door Glober (Arnhem) en wordt de assemblage en montage gedaan door De Voorwerkers (Arnhem). De Voorwerkers zorgen daarnaast ook voor de installatie van KozieWe bij zorginstellingen. Op die manier dragen we bij aan social return.

het kozie team

Voor meer informatie over Kozie neem contact op via:
e-mail: info@kozie.com
whatsapp: 06 836 39 417

pers & awards

media & research

Het bijzondere effect van muziek op het brein van iemand met dementie.

De hersenen van iemand met dementie zijn aangetast door ziekte. Hoe werkt het brein van iemand met dementie ten opzichte van een ‘gezond’ brein? Simpel gezegd bestaan de hersenen uit vier niveaus die ook letterlijk boven elkaar liggen. De onderste twee lagen omvatten het onderbrein, ook wel het emotionele brein genoemd…

Lees het volledige artikel

Ook benieuwd of kozie iets voor jou of je dierbaren kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op